Cibap Business Meeting | Circulair ontwerpen en duurzaam ondernemen

Datum: Donderdag 16 maart 2023

Locatie: Nijverheidstraat 11, 8031 DZ Zwolle

We zien de wereld om ons heen in een snel tempo veranderen. Grondstoffen raken op, transportkosten gaan omhoog, de energieprijzen zijn hoog en de techniek ontwikkelt zich steeds verder. De huidige ontwikkelingen raken ons allemaal. Hoe gaan we daarmee om?

Cibap wil graag een rol spelen in duurzaamheid, daarom gaan zo’n 200 studenten samen met IPO studenten van Windesheim drie dagen volop aan de slag met duurzame vraagstukken uit de praktijk. Tijdens de Cibap Business Meeting op donderdag 16 maart 2023 worden de drie beste ideeën gepresenteerd. Daarnaast komen er inspirerende sprekers, deze vind je hieronder. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur, daarna is er volop mogelijkheid tot netwerken en wordt er gezorgd voor lekker eten.

Ando Tuininga – Pure Africa coffee

Naar Afrika gaan, koffieboeren bezoeken en kijken of je kunt samenwerken is leuk. Net als het plaatsen van een mooie koffievoorziening bij een bedrijf waarvan de mensen die hem gaan gebruiken blij worden. Met klanten en leveranciers een leuke relatie opbouwen en samen zorgen voor lekkere koffie en veel impact is wat hem elke dag motiveert en veel plezier geeft.

Machteld Rijnten – The Substitute

Al meer dan 25 jaar zet Machteld zich in om grote merken middels creatieve concepten en interactiviteit te versterken.

 

Als eerste wapenfeit organiseerde The Substitute in 2019 de Duurzame Woonbeurs. Hier ontstond het idee om alle duurzame merken, makers en professionals te verenigen in een community. Sinds 2021 is het een snelgroeiend internetplatform.

Maarten van Dongen – Natuur en Milieu Overijssel & WaardeRing

Circulaire economie: een complex begrip, maar eigenlijk een oud thema. Hoe voorkomen we verspilling en maken we onze voetafdruk zo klein mogelijk? Maarten gelooft dat het antwoord ligt in de kracht van de samenleving. Daarom ontwikkelt hij projecten die erop gericht zijn om circulaire economie voorstelbaar, (be)grijpbaar en praktisch toepasbaar te maken voor de inwoners van Overijssel.

Duurzame vraagstukken

Heb je zelf een interessant duurzaam vraagstuk voor onze studenten? Die zijn welkom! Neem dan contact op met Minze Leistra via m.leistra@cibap.nl.

Samenwerking

De Cibap Business Meeting is in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, ZWINC, NICE en Hogeschool Windesheim.