CSRD: Dealen met de Green Deal

Datum: dinsdag 12 maart 2024 15.00 - 17.30 uur

Locatie: Hogeschool Windesheim

Welke invloed heeft jouw bedrijf op de wereld? Deze vraag moeten veel grote organisaties vanaf 2024 beantwoorden in een verplichte duurzaamheidsrapportage, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit zorgt voor veel extra werk en zorgen voor OEM’ers en zo ook voor de toeleveranciers in de keten. Zowel direct als indirect krijgt de MKB-maakindustrie hiermee te maken.

Op dinsdag 12 maart 2024 organiseren wij “CSRD: Dealen met de Green Deal”. Tijdens deze bijeenkomst leer je meer over de duurzaamheidsrapportage CSRD en krijg je handvatten over hoe te dealen met de Green Deal. We geven je inzicht in hoe je dit efficiënt kunt inrichten en organiseren om goed voorbereid te zijn. Ook nemen we je mee in de kansen die de CSRD biedt om als toeleverancier meer waarde toe te voegen aan je bedrijf.

Programma

15:15 uur | Inloop

15:30 uur | Plenair programma

17:30 uur | Afsluiting met een hapje en drankje

Sprekers

Tijdens het plenaire programma zijn er sprekers vanuit de gehele keten. Zij geven je de handvatten die je nodig hebt om te dealen met de Green Deal.

Harry Wanningen, Accountant bij de Jong&Laan

Harry Wanningen is expert op het gebied van MVO en duurzaamheid. Hij adviseert bedrijven bij het invoeren van duurzaamheidsverslag en de CSRD. In zijn presentatie geeft hij een MKB-vriendelijke uitleg over de CSRD. Over de essentie en waar je op moet letten. Ook vertelt hij welke informatie je moet verzamelen en hoe je dat vertaalt naar doelen. Daarnaast gaan we het hebben over hoe je omgaat met ketenpartijen en waar je dan moet beginnen.

Walter Smit, KAM-coördinator bij Van Raam

Van Raam is fabrikant van aangepaste fietsen en is gespecialiseerd in het fabriceren van driewielfietsen, de scootmobielfiets, lage instapfietsen, de loophulp, duofietsen, tandems, rolstoelfietsen en transportfietsen. Walter Smit is met zijn collega’s al een paar jaar bezig met de voorbereidingen op de CSRD-plicht. Hoe pakken zij dat aan als middelgrote onderneming? Hoe verzamel je de benodigde informatie, hoe hou je het praktisch, hoe zet je het naar je hand en hoe buig je een verplichting om naar meerwaarde voor je bedrijf?

Frank Bouma, Projecten | Sustainability Nederland bij Vepa the furniture factory

Vepa is fabrikant van kantoor en projectmeubilair voor de zakelijke markt. Met hun productielocaties in Nederland en Verenigd Koninkrijk en ruim 500 medewerkers vallen ze als grootbedrijf onder de CSRD-plicht. Vepa onderscheidt zich al jaren op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en sociale verantwoordelijkheid. Deze accenten zijn grondig verankerd in het denken en doen van het bedrijf. Walter Smit en zijn collega’s zijn met volle enthousiasme begonnen aan de voorbereiding op CSRD. Wat zijn hun ervaringen, wat is ook voor hen nieuw en wat betekent dit voor de samenwerking met ketenpartners?

Voor wie?

Heb je een middelgroot MKB-bedrijf in de toeleveringsketen? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou! We informeren en inspireren je op het gebied van duurzaamheid. Heb je achteraf behoefte aan meer ondersteuning? We bieden hulp over het dealen met de Green Deal. Neem hiervoor contact op met John Bakker, mkb-adviseur via john@kennispoortregiozwolle.nl.

Locatie

Hogeschool Windesheim, gebouw G2.20
Campus 2, 8017 CA Zwolle

Aanmelden

Meld je aan via de website van BOOST. Deelname is kosteloos. Heb je vragen? Neem contact op met Julie Spaargaren via julie@kennispoortregiozwolle.nl.

Let op: bij te veel aanmeldingen geven we ondernemers voorrang.

Samenwerking

Dit evenement is in samenwerking met: Kennispoort Regio Zwolle, Koninklijke Metaaluni, Hogeschool Windesheim, Oost NL, VNO-NCW Midden en BOOST.