Deelsessie over harmonisatie door Platform CB23 | Conferentie circulair bouwen aan morgen

Datum: donderdag 7 december 2023 12.15 - 18.00 uur

Locatie: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Circulair bouwen aan morgen | Samen op weg naar 2030

Het is tijd dat we circulair bouwen in de sector daadwerkelijk verankeren. Op donderdag 7 december 2023 laten Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Dutch Green Building Council (DGBC), City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek daarom zien hoe we dat samen vormgeven. In de Rijtuigenloods houden we een spetterende en inspirerende bijeenkomst waar ieders circulaire hart harder van gaat kloppen. Zorg dat je er bij bent en meld je aan!

Kom donderdag 7 december 2023 vanaf 12.15 uur naar de Rijtuigenloods in Amersfoort en help mee om circulair bouwen daadwerkelijk te verankeren in de sector!

Deelsessie over harmonisatie door Platform CB’23

Vanaf 14.00 uur staan deelsessies gepland waar activatie centraal staat. Platform CB’23 verzorgt een deelsessie over harmonisatie waar we dieper op in gaan. Wil je dit niet missen? Meld je dan hier aan.

Bouwbrede afspraken: wat is nodig voor opschaling?

De afgelopen jaren is het fundament gelegd voor circulaire, bouwbrede afspraken. We koesteren de leidraden van Platform CB’23, het Betonakkoord, de NTA Staal en de Losmaakbaarheidsindex. Maar wat is nodig om op te schalen? In deze sessie trappen we af met een schets van het harmonisatielandschap; waar staan we nu? Vervolgens kijken we vooruit: welke sectorbrede afspraken zouden jou helpen? Wat en wie is daarvoor nodig? Sluit aan bij het onderwerp dat jij belangrijk vindt, neem stelling, trotseer de dragons den en help mee de juiste stappen te zetten!

Tijd voor actie

In 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd zijn. We hebben nog maar zes jaar om dat te regelen. Tijd voor actie en om samen op weg te gaan! Heb jij hét idee om circulair bouwen echt een stap verder te brengen? Pitch dan jouw aanpak samen met de andere deelnemers in één van de deelsessies en wie weet kun jij daar met onze hulp in 2024 wel direct mee aan de slag!

Programma

12.15 – 12.45 uur | Inloop met een gezonde snack

12.45 – 13.40 uur | Opening door dagvoorzitter Vincent Gruis
De oplevering van het ‘basiskamp’ met een kort debat over ‘Hoe trekken we door naar 2030?’
Pauze

14.00– 15.30 uur | Deelsessies gericht op activeren
Tijdens de sessies presenteren we nieuwe oplossingen en praktijkvoorbeelden voor marktontwikkeling, opschaling, harmonisatie, innovatie, kennisdelen, hergebruik, klimaatinstallaties, renoveren en circulaire infrastructuur.
Hoe kunnen we bedrijven verleiden om een concrete stap te zetten? Dit is de plek waar we samen nieuwe ideeën genereren. En waar je dus ook eventueel jouw idee kunt pitchen. In elke activatiesessie kiezen de deelnemers één idee om te pitchen op het hoofdpodium.
Pauze

15.50-16.20 uur | Op weg naar 2030
Welke stappen zetten we en hoe zien de komende jaren eruit? Maar vooral: welk deelnemersidee om de bouwsector circulair te maken, spreekt het meeste aan? Een panel deskundigen en het publiek hakken de knoop door. Eén idee krijgt ‘meteen’ budget en begeleiding van RVO om te verwezenlijken. Zo start de realisatie ‘morgen’ al. Als follow up van de conferentie verkennen we bovendien de kansen voor de andere deelnemersideeën.

16.20 – 17.00 uur | Japke D Bouma – goeroe, rockstar en kantooramazone
Over wat taal kan doen in de transitie naar circulair bouwen.

17.00 – 18.00 uur | Borrel met hapjes
En volop gelegenheid om na te praten én vervolgafspraken te maken

Kijk voor meer ins en outs op www.circulairbouwenaanmorgen.nl

Voor wie?

Iedereen die actief is in de bouwsector. Of je nu inspiratie komt opdoen, een geweldig idee komt brengen, mee wilt denken of netwerken. Het kan allemaal! Dus werk je in de wereld van aannemers, architecten, sloopbedrijven, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers, installateurs, adviesbureaus, bouwmaterialenindustrie, gemeenten, provincies, Regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waterschappen, woningcorporaties, kennisinstellingen of het onderwijs, kom dan meedoen!

Over de organisatie

De organisatie van ‘Circulair bouwen aan morgen’ is een gezamenlijke inspanning van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, DGBC, City Deal CCB, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, KCI en TKI Bouw en Techniek.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 7 december 2023
Tijd: 12.15 – 18.00 uur
Locatie: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort.

Mis het niet! Meld je vóór 30 november aan op www.circulairbouwenaanmorgen.nl.