Kennismaking CIRCO Track Circulaire bouw

Datum: 15 maart 2023 14.30 – 16.00 uur

Locatie: Online

Voor ondernemers is het niet meer de keuze of je gaat bijdragen aan de circulaire economie maar hoe je gaat bijdragen. De huidige en aanstaande wetgeving sturen steeds gerichter op circulair ondernemen. Niet alleen in Nederland maar ook vanuit de EU. De mensen die hier al mee aan de slag zijn gegaan zijn verbaast over de mogelijke business kansen die dat heeft opgeleverd en anderzijds geschokt dat ze dit niet eerder hebben gedaan! Kortom: wanneer begin jij? Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers en ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan. Ben jij zo’n ondernemer die wel wil – maar nog niet weet hoe of ben je nieuwsgierig naar wat circulair ondernemen is? Geef je dan snel op voor deze online kennismaking, waar je in 1,5 uur wegwijs wordt gemaakt in de CIRCO-methodiek in de bouwsector!

Voor wie?

Deze online sessie is interessant voor bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners, werkzaam in de bouwsector, die echt concreet producten of diensten willen verbeteren in hun bedrijf.

 • Opdrachtgevers
 • Bouwbedrijven/ aannemers/ installatie bedrijven
 • Producenten van bouwmaterialen, componenten of halffabricaten
 • Organisaties voor sloopwerkzaamheden
 • Afvalverwerkers

Het is aan te raden om je ketenpartners (leverancier of klant) ook uit te nodigen. Circulair ondernemen doe je tenslotte samen.

Wat?

Tijdens deze sessie nemen we je in vogelvlucht mee in de opgaven waar deze sector voor staat, welke kansen en mogelijkheden er zijn om je bedrijf toekomstbestendig te maken en hoe je praktisch circulaire stappen te zetten. Dit doen we aan de hand van de CIRCO-methodiek.

Kijk ook alvast op https://www.circonl.nl/agenda/circulaire-bouw/

Welke bedrijven gingen je voor en waarom?

Meer dan 1.500 bedrijven gingen je de afgelopen 7 jaar al voor, waaronder Heijmans, Philips, Hollander Techniek, Auping en Damen. Met resultaat: tweederde van de getrainde bedrijven gaat aan de slag met de uitkomsten en een CIRCO Track wordt gemiddeld met een 8,0 beoordeeld.

CIRCO biedt een directe stap om:

 • Inzicht te krijgen in wet- en regelgeving
 • Besparingen te vinden in eigen bedrijfsproces
 • Beter opdrachten te scoren en toekomstbestendiger worden
 • Én tevens de milieu-impact van je bedrijf te verkleinen

Kortom: kansen voor verdien- en verbeterpotentieel in deze uitdagende tijden.

Voorbeelden:

 • Benieuwd welke ondernemers de eerste stappen al hebben gezet? Kijk en lees hier hun verhalen en doe inspiratie op.
 • Nieuwsgierig naar de ervaringen van Hollander Techniek die samen met ketenpartners heeft deelgenomen aan de CIRCO Track Circulaire installatietechniek? Kijk hier de video!
 • Benieuwd naar de ervaringen van ondernemers die hebben deelgenomen aan de CIRCO Track Bouw in Friesland? Bekijk dan hier de video!

Meld je snel en kosteloos aan

Circulair ondernemen is niet alleen hot, maar ook uiterst noodzakelijk. Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan.
Ben jij zo’n ondernemer en nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor deze online kennismaking met de CIRCO Track Bouw en zet het alvast in je agenda!

Deelname is gratis. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

Door wie?

Deze online sessie wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van BZK, Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Kiemt, Oost NL, Cirkelstad en CIRCO.

CIRCO is een programma van CLICKNL, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.