Kunststof Seminar: Circulaire Transitie | De Potentie van Biobased Kunststoffen

Datum: dinsdag 12 maart 2024

Locatie: Almelo

Op dinsdag 12 maart 2024 organiseren Polymer Science Park en de Gemeente Almelo het Kunststof Seminar Circulaire Transitie | De Potentie van Biobased Kunststoffen. Het seminar wordt geopend door Gerrit Hiemstra, bekend als meteoroloog. Hij heeft zich volledig gestort op duurzaam en Biobased bouwen. Na een korte introductie over biopolymeren sluit je aan bij een van de deelsessies. Interessante sprekers uit de markt nemen je mee om de businesscase kloppend te maken, of vertellen je meer over de techniek en toepassingen van biopolymeren. Tijdens het seminar is er voldoende gelegenheid om te netwerken. Wil jij werken met biopolymeren of werk je er al mee en wil je samen met andere partijen een businesscase opzetten, kom dan zeker op 12 maart naar Almelo. De plaatsen voor het Kunststof Seminar zijn beperkt, dus koop jouw ticket dus snel.

Deelsessie: Biopolymeren, de techniek en toepassingen

Paques Biomaterials, producent van PHA (PolyHydroxyAlkanoaten), komt tijdens het Kunststof Seminar spreken in samenwerking met R&D partner en applicatieontwikkelaar Helian Polymers BV. Zij gaan in op de techniek en toepassingen van PHA (biobased en biodegradable kunststofvervanger). Helian Polymers BV is afnemer van de PHA van Paques Biomaterials, waarmee ze formuleringen ontwikkelen voor diverse verwerkingsmethoden en toepassingsgebieden. Is PHA ook voor jouw product de beste oplossing?

Programma

Hieronder delen wij het programma voor deze editie van het Kunststof Seminar. Het programma vullen wij in de komende tijd met alle interessante sprekers die aanwezig zijn tijdens het evenement.

12.00 – 13.00 uur Inloop en lunch
13.00 – 14.00 uur Plenaire opening met Gerrit Hiemstra en Erwin Zant
14.00 – 14.30 uur Koffiepauze
14.30 – 16.00 uur Deelsessies
Deelsessie 1: Biopolymeren, de businesscase
Deelsessie 2: Biopolymeren, de techniek en toepassingen
16.00 – 17.00 uur Netwerkborrel

Voor vragen kun je contact opnemen met onze communicatie manager via het mailadres j.nijhof@polymersciencepark.nl

Tickets

Bestel jouw tickets voor het Kunststof Seminar hier via onderstaande systeem. Neem voor vragen over de ticketverkoop contact op met Polymer Science Park.