Nationale Conferentie Circulaire Economie

Datum: donderdag 14 maart 2024

Locatie: De Vasim in Nijmegen

Van goed begin naar booming business

Circulair als de nieuwe standaard

De cirkel is rond: Nederland is in 2050 volledig circulair. In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Dat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder milieuvervuiling en meer biodiversiteit. Dat is goed nieuws. Met een circulaire economie wordt Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen voor grondstoffen en dat biedt kansen. Die kansen en ook de uitdagingen staan centraal tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024.

Er wordt vooruitgang geboekt en dat vieren we, maar we komen ook bijeen om de volgende stap te zetten. Een serieuze stap: alle proefballonnen zijn nu wel opgelaten en het is tijd om circulair tot de nieuwe standaard te maken. Om dat over vijfentwintig jaar voor elkaar te hebben gebokst, gaan we ‘opschalen’. Daarvoor moeten bedrijven en overheden niet alleen klaar zijn voor nieuwe Europese wetgeving, maar ook weten hoe ze circulaire groei kunnen financieren. Ook moeten burgers meer betrokken worden bij het maken van de duurzame omslag.

Genoeg gespreksstof, dus zet 14 maart 2024 alvast in je agenda! De uitnodiging met het programma van de conferentie volgt begin januari.

De Nationale Conferentie Circulaire Economie vindt plaats tijdens de ‘Week van de Circulaire Economie’.