Presentaties Act Now! -SDG LivingLab

Datum: maandag 20 juni 2022 10.00-12.00 uur

Locatie: Hogeschool Windesheim Atrium

In februari is het Livinglab Act Now! gestart. In dit Livinglab draait alles om de SDG’s. Een groep studenten, docenten en medewerkers vanuit bedrijfsvoering zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van onze campus. Op maandag 20 juni presenteren de drie ontwerpteams de eerste resultaten op een interactieve manier. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Programma

10.00 uur | Opening expositie in Atrium
10.30 uur | Belevingswandeling langs de drie projecten op locatie
12.00 uur | Afsluiting

Aanmelden

In verband met de catering en organisatie is het prettig om te weten of je komt. Meld je aan door een
e-mail te sturen naar: ae.harps-timmerman@windesheim.nl

Drie projecten van ACT NOW!

DE KAS VAN AN

Het visitekaartje van de Campus. Bij de nieuwe entree ontwerpen studenten, medewerkers en bedrijfsvoering al lerend aan een groene oase. Hier komen leren, experimenteren en ontspannen samen. Een nieuw te ontwikkelen gebied waarin de SDG’s als leidraad dienen. Wil je meedenken over dit gebied, kom dan 20 juni langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn om je ideeën in te brengen.

Anne van Vulpen-Anne Greet Kreder-Anouk Heblij-Annemijn Vlaming

DE FIETSVERWENNERS

Hogeschool Windesheim legt op dit moment een éénrichtingsweg rondom de campus aan. Het ontwerp is gericht op de doorstroming en het parkeren van het autoverkeer. Duurzamere vormen van mobiliteit (bijvoorbeeld fietsers, voetgangers) zijn in dit plan nog onvoldoende meegenomen.

Projectteam ‘Fietsverwenners’ ontwikkelt samen met belanghebbenden concrete voorstellen om studenten en medewerkers te stimuleren actievere vormen van mobiliteit te kiezen.

Sabine Bodingius-Theo Peenstra-Brian Adelerhof-Igor ter Halle

BROEDPLAATS VOOR HET NIEUWE LEREN

Praktijkvraagstukken rond duurzame ontwikkeling zijn vaak complex. Oplossingen liggen dan in de samenwerking over disciplines heen met een eigen aanpak. Hiervoor voldoen de standaard klaslokalen niet meer. Om dergelijke broedplaatsen voor het nieuwe leren in te richten is het van belang om inzichtelijk te krijgen wat menselijke behoeften zijn en waar de betekenisvolle leer- en werkomgeving aan moet voldoen. Dit leidt tot nieuwe ontwerpeisen voor de ruimtes waar studenten en medewerkers optimaal kunnen leren.

Roelof Jousma-Aafke Postma-Lin de Jong-Nicole van Aar

Meer informatie en contact

Wil je meer weten of misschien zelf wel mee doen aan ACT NOW! volgend schooljaar? Neem
dan contact op met de programma leiders:
Mieke Veerman: mieke.veerman@windesheim.nl
Annelies Harps: ae.harps-timmerman@windesheim.nl