Rondleiding of workshop bij De Duurzame Kunststoffabriek

Datum: Maandag 6 februari en vrijdag 10 februari 2023

Locatie: De Grift 36, 7711 EJ Nieuwleusen

Hoe bereid jij je in zeven jaar voor op de circulaire kunststoffen? Als ondernemer is dat een belangrijke vraag, want de Europese Unie heeft besloten dat in 2030 alle kunststofproducten voor minstens 35% uit recyclaat moeten bestaan. Nu denk je misschien dat dat niet meteen van belang is voor jou, maar de kunststofindustrie speelt een belangrijke rol in alle sectoren. Denk aan kozijnen of vloeren in de bouw, stopcontacten en kabels in de elektrotechniek, verpakkingen in de voedselindustrie of als bumper of interieur in de auto-industrie. Daarom bereidt De Duurzame Kunststoffabriek jou voor, met behulp van twee gratis workshops en een rondleiding. Per workshop zijn er ongeveer 15 plaatsen. Dus wees er snel bij, want vol is vol.

Rondleiding:

Maandag 6 februari 16.00 – 16.30 uur
Vrijdag 10 februari 15.00 – 15.30 uur

Workshop: Hoe waarborg ik de kwaliteit van mijn product?

Vrijdag 10 februari 10.00 – 11.00 uur
Vrijdag 10 februari 11.00 – 12.00 uur

Workshop: Hoe maken we kunststof circulair?

Vrijdag 10 februari 10.00 – 11.00 uur
Vrijdag 10 februari 11.00 – 12.00 uur

Workshops

Op vrijdag 10 februari vinden de twee workshops plaats in De Duurzame Kunststoffabriek, aansluitend op dit onderwerp. De eerste workshop ‘Hoe waarborg ik de kwaliteit van mijn product?’ gaat over het behouden van kwaliteit bij het gebruik van gerecycled materiaal. Dit wordt uitgelegd aan de hand van een paar interessant voorbeelden van bijvoorbeeld Grolsch, RPP en Vanderlande.

De tweede workshop ‘Hoe maken we kunststof circulair?’ gaat dieper in op het bewustzijn, de technologie en de samenwerking rondom het circulair inzetten van kunststoffen. Op dit moment belemmeren deze factoren nog de circulariteit van kunststof, maar in deze workshop wordt antwoord gegeven op hoe deze weggenomen kunnen worden en wat dat betekent voor jouw onderneming. Na afloop van de workshops vindt een rondleiding door het circulaire gebouw plaats.

Aanmelden

Heb je vragen over de workshops of over de rondleiding? Neem gerust contact op. Voor aanmelding of vragen kun je Amber Schut mailen, a.schut@rppkunststoffen.nl

Over De Duurzame Kunststoffabriek

De Duurzame Kunststoffabriek is een circulair bedrijfspand, gebouwd door RPP Kunststofoplossingen. Veel onderdelen hebben een twee of derde leven gekregen in de fabriek, dit is ook terug te zien aan bijvoorbeeld de houtenconstructie. Niet alleen is het pand volledig circulair gebouwd, ook is het volledig energieneutraal dankzij een innovatief systeem. Dit met behulp van de warmte van de machines in de hal en koeling van de vijvers voor fabriek. Naast de duurzame fabriek, zet RPP Kunststofoplossingen zich in voor het verbeteren van het kunststof imago. Dit doen zij door het gebruiken van gerecycled plastic en het ondernemen van duurzame projecten.