Kunststof Podium: Van consumentenafval naar grondstof 

Datum: Dinsdag 7 februari 2023 15.00 - 17.00 uur

Locatie: De Duurzame Kunststoffabriek De Grift 36, 7711 EJ Nieuwleusen

Op weg naar een circulaire economie wordt er veel verwacht van de verwerkende industrie. Maar voordat gerecycled kunststof verwerkt kan worden, moet het eerst ingezameld worden. Rova neemt ons mee in dit proces om zo samen met de hele keten te kunnen verduurzamen. Wat zijn de kansen en knelpunten in de inzamelingsfase? Meld je aan om hierover met Rova en Polymer Science Park (PSP) in gesprek te gaan.

Programma

  • Marjolein Mann en Corina Hendriks namens Rova over de kansen en knelpunten bij het inzamelen van consumenten afval
  • Emmelien Regeling namens RPP Kunststofoplossingen over de verwerking van gerecyeld kunststof
  • Aan de slag met het afvalscheidingsspel
  • Netwerkborrel

Marjolein Mann en Corina Hendriks van Rova nemen je graag mee in de praktijk en de knelpunten en kansen die zich daar voordoen. Waarna we interactief gaan kijken naar het huidige inzamelsysteem en wat hierin verbeterd kan worden. Emmelien Regeling van RPP Kunststofoplossingen ligt toe hoe zij met gerecyclede kunststoffen werken en wat volgens haar nodig is om een kwalitatief goed product te maken van gerecyclede kunststoffen. We sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Aanmelden

Neem contact op met Janique Nijhof, j.nijhof@polymersciencepark.nl om je aan te melden voor het Kunststof Podium: Van consumentenafval naar grondstof.