Schrijf je in voor de Circular Awards 2022!

De Week van de Circulaire Economie is weer in aantocht! Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari 2022 openen circulaire pioniers in heel het land hun deuren. De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organisaties. De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Vanaf oktober 2021 zoeken we voor de vijfde keer innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Daarnaast zetten we in 2022 opnieuw enkele personen in het zonnetje die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de circulaire transitie in Nederland.

Wie winnen de Circular Awards 2022?

Categorieën

Je kunt meedoen in vier categorieën:

Voor grote(re) bedrijven: Circular Award Business Large

Voor groot-mkb en corporates die circulair innoveren binnen een bestaande bedrijfsvoering. Drie finalisten, één winnaar.

Voor kleine(re) bedrijven: Circular Award Business Small

Voor klein-mkb dat circulair innoveert binnen de eigen bedrijfsvoering, dan wel startups die een volledig circulair businessmodel hebben ontwikkeld. Drie finalisten, één winnaar.

Voor (semi-)publieken: Circular Award Public

Voor projecten van gemeentes, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf, alsmede (semi-)publieke instellingen uit onderwijs en zorg. Drie finalisten, één winnaar.

Voor personen: op zoek naar Circular Heroes

Voor mensen die in een bepaalde regio, sector of community langdurig circulaire initiatieven ontplooien én uitvoeren. Soms zijn het stille krachten. Brengen het thema CE dicht bij hun medemens en buiten hun bubbel. Maximaal drie erkenningen

Bezoek de website van de Week van de Circulaire Economie voor meer informatie over de Circular Awards.

Runners Up uit Zwolle: Circular Awards 2021

Vorig jaar zaten er twee initiatieven uit Zwolle bij de top 3 van de Circular Awards 2021! WaardeRing in de categorie Public en VepaDrentea in Circular Award Business.

WaardeRing

WaardeRing is een circulair ambachtsnetwerk van inmiddels 22 partners in de regio Zwolle. WaardeRing zoekt naar hoogwaardige toepassing van materialen die vrijkomen aan de “achterkant” van de kringloopwinkel. Bovenop de circulaire impact prijst de jury dit initiatief in het bijzonder voor het bouwen en samenwerken binnen een breed ecosysteem. De circulaire economie vraagt om samenwerkingen binnen ketens en regio’s. Dat is zeker niet altijd eenvoudig.

VepaDrentea

Met de Hemp-collectie heeft VepaDrentea stoelen gemaakt met een kuip van een uniek biomateriaal van hennep en hars. Een technologische doorbraak is de ontwikkeling van de 100 procent plantaardige hars, die functioneel equivalent én volledig recyclebaar is. De jury was onder de indruk van het unieke, innovatieve biomateriaal dat is ontwikkeld in samenwerking met Plantics en wereldwijd gepatenteerd.