Rabobank | Circulair ondernemen in 1 dag

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers om anders te denken, over de grenzen van het eigen bedrijf heen te kijken en samen te werken. Zo ontstaan nieuwe ideeën en businessmodellen. De ‘CE in 1 Day’ zetten we regionaal in om ondernemers te helpen bij de ontwikkeling naar circulair ondernemerschap.

Doel

Het doel van de ‘CE in 1 Day’ is om per regio een twintigtal bedrijven uit een specifieke sector bij elkaar te brengen en te voorzien van circulaire kansen voor hun bedrijf. Zo kunnen ondernemers met elkaar nieuwe ideeën en oplossingen bedenken om hun circulaire ambities waar te maken. Elke deelnemer ontwikkelt gedurende de dag een persoonlijk actieplan met een één minuut pitch waarmee hij of zij aan het einde van de dag de digitale zeepkist opgaat.

Circulaire kansenkaart

Vast onderdeel tijdens de ‘CE in 1 Day’ is de circulaire kansenkaart. De afgelopen jaren hebben ruim 400 bedrijven deelgenomen aan de Circulair Ondernemen Challenges die allemaal een uitgebreide company scan van KPMG kregen. De kennis uit deze company scans is nu samengebracht tot een circulaire kansenkaart met een top 10 kansenoverzicht per sector. De circulaire kansenkaart bevat een top 10 kansen voor ondernemers die meer circulair willen ondernemen, maar niet goed weten hoe te beginnen. Bekijk de kansenkaart voor de sectoren industrie, zorg en bouw.

Meerwaarde voor ondernemers

Op 8 december vond in de kring Twente & de Achterhoek de ‘CE in 1 Day’ voor bouw en vastgoed plaats. Bekijk hieronder de compilatie van deze dag.

Uit reacties van de deelnemers blijkt dat de ‘CE in 1 Day’ van meerwaarde is voor ondernemers. Het stimuleert hen om werk te maken van circulair ondernemen, geeft hen toegang tot nieuwe circulaire netwerken en verschillende bedrijven gaan een belangrijke voorbeeldfunctie in hun regio vervullen. Ook inspireert de dag tot nieuwe samenwerkingsverbanden en circulaire oplossingen, doordat er tijdens de dialoogsessies inhoudelijk goede gesprekken plaatsvinden. Deelname aan de ‘CE in 1 Day’ loopt via onze lokale vestigingen. Interesse? Neem contact op met je accountmanager of stuur een mail naar onze Circulair Ondernemen Desk.

Partnerschap

Om de ‘CE in 1 Day’ zo effectief mogelijk te maken hebben we al jaren een partnerschap met KPMG. Zij vormen samen met de specialisten van de Rabo Circulair Ondernemen Desk het kennis-ecosysteem tijdens de dag.

Digitaal

Tijdens covid-19 is dit event volledig digitaal. De dag wordt opgenomen in een studio waardoor deelnemers kunnen inbellen via een link. Voor de interactie wordt gebruik gemaakt van de Networkapp waar in kleinschalige virtuele huiskamers dialoogsessies plaatsvinden.