Kennispoort | uitwerken van een circulair idee

Heb jij een idee om circulair te gaan ondernemen? Of vind je dat het nu écht tijd is om afval en verspilling te voorkomen? Kennispoort Regio Zwolle helpt bedrijven uit Regio Zwolle kosteloos met het uitwerken van een goedwerkend circulair business- en verdienmodel.

Waar wij je bij helpen

Wij helpen je om een werkend circulair business concept en verdienmodel te maken. Anders gezegd: we helpen je geld te (blijven) verdienen met oog voor een betere wereld.

In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. We kijken hoe je jouw product of dienst zo kunt ontwerpen dat de grondstoffen ervan steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld als je product kapot of afgeschreven is. Uiteraard kijken we hoe je beter kunt samenwerken in de keten waarin jouw bedrijf actief is.

Modellen en technieken

We gebruiken hiervoor verschillende technieken en modellen. Bijvoorbeeld design thinking, value creation en het business model canvas. Door deze technieken ontwerp je op creatieve wijze een winstgevend en circulair business model.

Wat je van Kennispoort kunt verwachten

Zodra je contact met ons opneemt, maakt een van onze adviseurs een afspraak met je. Tijdens deze afspraak leg je uit waar je hulp bij nodig hebt. Onze adviseurs luisteren naar jouw vragen over circulair ondernemen.

Soms helpen we je direct door inhoudelijk advies te geven. In andere gevallen verwijzen we je door naar een andere partij in ons netwerk die je verder kan helpen. Dat kan bijvoorbeeld een andere ondernemer zijn, het onderwijs of een andere organisatie die veel weet over circulariteit en het sluiten van kringlopen. Als je dat wilt, helpen wij je bij het vinden van de juiste teamleden en het voorbereiden van je financieringsaanvraag.

Een ding is zeker: we geven je altijd concrete handvatten en bieden oplossingen op maat. Je komt altijd verder.

Over Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle is er voor alle ondernemers in Regio Zwolle. Wij helpen bedrijven in Regio Zwolle innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen. We geven onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies over het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Verder inspireren we ondernemers, delen wij kennis en brengen wij bedrijven samen via onze evenementen.

Wil je meer informatie over Kennispoort? Of een afspraak maken met een adviseur? Mail dan naar info@kennispoortregiozwolle.nl.