Versnellingshuis CE | Maatwerk

Heb je hulp nodig bij een groter vraagstuk? Dan staan onze experts kosteloos voor je klaar. Samen met jou gaan we op zoek en begeleiden we je vanuit onze expertise en ervaring naar het antwoord op jouw vraag. En dat vraagt voor ieder vraagstuk een ander proces: Maatwerk. We kunnen je bijvoorbeeld koppelen aan kennisinstellingen, producenten, leveranciers of andere ondernemers. Ook werken we samen met zogenaamde ‘Versnellingspartners’. Dit zijn regionale, sectorale of bijvoorbeeld financiële partners die circulaire diensten en adviezen bieden.

Voldoe je aan onderstaande richtlijnen, dan kun je via onderstaande button je vraagstuk indienen. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

De richtlijnen:

  • Je bent een MKB-ondernemer en je hebt een uitdaging bij het rond krijgen van een circulaire businesscase. Bijvoorbeeld door gebrek aan kennis, (toegang tot) ketenpartners, financiering of problemen met wet- en regelgeving.
  • Je vraag gaat over een circulair aspect van je onderneming
  • Er bestaat geen faciliteit of commerciële propositie waar jouw bedrijf eenvoudig terecht kan met je vraag.
  • Jij of jouw onderneming neemt initiatief en is bereid risico te nemen en te investeren. Met andere woorden, je bent bereid te ondernemen.
  • De vraag gaat niet over het ontwikkelen van een instrument of het uitvoeren van onderzoek.
  • De vraag en gevonden oplossing zijn voor een grotere groep relevant en mogen worden gedeeld op de online community zodat anderen kunnen leren van het vraagstuk.

Over het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Dat doen we door jou te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met onze expertise en kennis. Daarnaast werken we ook aan sectorbrede transities.

Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Wij richten ons op het bedrijfsleven omdat ondernemers de grootste impact realiseren, richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen met overheid en politiek kunnen we het systeem veranderen, richting een circulaire economie. Daarom bieden we ondernemers niet alleen kennis en inspiratie, maar helpen we hen ook echt stappen te zetten en veranderingen in ketens te realiseren middels Matchmaking, Maatwerk en Moonshots.