CHALLENGE

Datum: vrijdag 24 mei 2024 09.00 - 11.30 uur

Locatie: Connect-U, Ariënsplein, Enschede

Op 19 september 2023 zijn vijf overheidsorganisaties gestart aan de Challenge. Hierin werken ze samen aan een uniforme aanpak om een zo duurzaam en circulair mogelijk project in de openbare ruimte in te richten. Op 24 mei 2024 komen de deelnemers voor de vijfde keer bij elkaar. Een reeks van werksessies waarin de ideeën en oplossingen steeds concreter worden.

Een groep HAN studenten werkt samen met deelnemers aan de Challenge via een uniforme methode op basis van de Aanpak Duurzame GWW. Na een analyse van de Aanpak Duurzaam GWW onderzoeken ze nu hoe deze verbeterd en verrijkt kan worden met specifieke tools en handvaten. In de vorige werksessie hebben de studenten input van deelnemers ontvangen en daarmee de ”ontdekkingsfase” afgesloten en de “Ontwikkelfase” gestart. In de werksessie op 24 mei presenteren de studenten hun verschillende oplossingen die hieruit ontstaan, om vervolgens samen met jullie richting te geven aan een Verbeterde Aanpak Duurzaam GWW.

Lees meer over de vorige sessie 4/5: Het Ambitieweb kwantificeren.

Doel Challenge

Iedereen in de bouw en infrasector merkt dat we voor grote opgaven staan. Onderwerpen zoals klimaat, circulariteit en biodiversiteit zijn aan de orde van de dag, maar nog lang niet voor iedereen onderdeel van een standaard aanpak. Binnen deze Challenge daagt Infra Futurelabs Overijssel overheden uit een project in te brengen, om dat, in een traject van 20 weken, samen met experts uit het werkveld en studenten tot een zo duurzaam en circulair mogelijk ontwerp te brengen met een passende aanbestedingsstrategie. Lees meer over de Challenge van Infra Futurelabs.

Meer evenementen

Overzicht alle evenementen