Bedrijven in de regio zetten hun deuren open in de Week van de Circulaire Economie

Werkt jouw bedrijf circulair binnen de provincie Overijssel of Regio Zwolle? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de Week van de Circulaire Economie zoeken wij bedrijven die hun deuren open willen zetten. De provincie Overijssel biedt je de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan het onderdeel ‘Bedrijven in de regio zetten hun deuren open’. Daarnaast zorgen zij voor gratis publiciteit voor jouw open dag!

Hoe werkt het?

Jij als ondernemer zet de deuren van jouw bedrijf open tijdens de Week van de Circulaire Economie (maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022). Je kiest zelf het moment waarop het jou uitkomt. Dit kan een aantal uur of een dagdeel zijn, maar ook een aantal dagen. Het programma voor de open dag bedenk jij zelf. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een rondleiding, workshop, brainstorm of infosessie. Je kunt ook de samenwerking zoeken met een partij uit de keten, waardoor je geïnteresseerden een breder beeld kunt geven.

Inspireren en nieuwe contacten opdoen

In Overijssel gebeuren al veel mooie dingen op het gebied van circulariteit! Door een kijkje in de keuken van circulaire bedrijven, kunnen professionals en ondernemers zich laten inspireren en nieuwe contacten opdoen. De open dagen zijn gericht op ondernemers en duurzaamheids-/innovatiemedewerkers in Overijssel en Regio Zwolle. En natuurlijk voor andere geïnteresseerden. Bezoekers melden zich rechtstreeks bij je aan. Het is gangbaar geen bijdrage te vragen aan bezoekers voor het bijwonen van de open dag.

Gratis publiciteit

Als je deelneemt krijg je kosteloos publiciteit in de vorm van een vermelding van jouw bedrijf en programma op de landelijke website van de Week van de Circulaire Economie, Regio Zwolle Circulair en de provincie Overijssel. Je krijgt de mogelijkheid voor een bezoek van onze razende reporter tijdens de open dagen. De razende reporter maakt een filmpje, om jouw bedrijf in the picture te zetten op verschillende socialmediakanalen. Dit filmpje ontvang je uiteraard zelf ook, zodat je het kunt verspreiden.

Aanmelden en vragen

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een mail naar Susan Traag: circulaire.economie@overijssel.nl, onder vermelding van ‘Aanmelden open dagen’. Wil je hierbij ook aangeven of je een bezoek van de razende reporter wilt? Heb je vragen? Deze kun je per mail of telefonisch stellen. Bel dan 038-4997503. Tijdens de open dagen worden de landelijk geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Programma Circulaire Economie

Met dit initiatief draagt het Programma Circulaire Economie bij aan de doelstelling van de Rijksoverheid om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben staan.  In het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2020-2023 lees je op welke manier provincie Overijssel zich hiervoor inzet.