Circulair ondernemen in Steenwijk

De derde warming-up van Rond Ondernemen op 23 maart 2022 stond in het teken van kennismaken. Kennismaken met gastbedrijf Autoschadebedrijf ABS Groen, dat de 20 deelnemers aan deze introductiebijeenkomst over circulair ondernemen allerhartelijkst ontving. Kennismaken met de activiteiten van PreZero, de afvalverwerker met focus op vermindering van afval en behoud van grondstoffen. Maar bovenal: kennismaken met circulair ondernemen en het opleidingsprogramma van Rond Ondernemen. In de vragen en gesprekken die naar aanleiding van de presentaties ontstonden kwamen thema’s als afvalstromen, energieopwekking, gasverbruik, ict en papierreductie aan de orde. Zaken, die ook in Rond Ondernemen-traject aandacht krijgen.

Samenwerking met BC Steenwijkerland

Rond Ondernemen organiseerde deze warming-up samen met BC Steenwijkerland, de actieve, lokale ondernemersvereniging waar ook ABS Autoherstel Groen lid van is. Het familiebedrijf is sinds de oprichting in 1976 uitgegroeid tot een fullservice dienstverlener, waar klanten terecht kunnen voor kleine én grote, complexe schades. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat autoherstellen nog steeds een ambacht is, ondanks verregaande digitalisering en nieuwe technieken. Duurzaamheid heeft de aandacht.

Aantrekkelijk tarief

Rond Ondernemen is een Regio Zwolle Regio Deal-project. Dankzij de financiële bijdrage uit dit programma en een investering van de negen partners van Rond Ondernemen kunnen ondernemers uit Regio Zwolle voor een aantrekkelijk tarief inschrijven op de modules.

Meer informatie

Wil je meer weten over circulair ondernemen? Bekijk de website van Rond Ondernemen of neem contact met ons op via info@rondondenemen.nl