Circular Venture Building in het hart van de circulaire transitie

Het bouwen van een bedrijf dat circulaire principes en strategieën omarmt binnen een voornamelijk lineaire realiteit is een grote uitdaging. Samen met Arjan Rensma en Anieke Wierenga onderzocht Invest-NL de huidige staat van Circular Venture Building. Wat blijkt, huidige praktijken en accelerator programma’s bieden niet wat circulaire ondernemers nodig hebben, sterker nog, in veel gevallen werken ze zelfs tegen circulaire principes in.

Dus welke ondersteuning hebben circulaire ondernemingen nodig om te kunnen floreren? In de analyse van bestaande venture-ontwikkelingsprogramma’s kwamen er 10 circulaire uitdagingen naar voren die onvoldoende worden aangepakt.

Nieuwe programma’s en methodologieën moeten ontwikkeld worden om succesvolle circulaire ondernemingen te bouwen en te laten groeien. Gepositioneerd tussen innovatieve ondernemers, overheid en financiële instellingen is Invest-NL in staat om verbindingen te leggen die de circulaire transitie versnellen. Met in het hart: Circular Venture Building.

Download rapport “Circular Venture Building at the heart of the circular transition

Download rapport “Circular Venture Building Executive Summary

Bron en afbeelding: Invest-NL