De Week van de Circulaire Economie 2022

De Week van de Circulaire Economie is van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022

Het Versnellingshuis organiseert deze week voor de 7e keer, met als doel professionals mee te nemen naar een circulaire economie. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond!

Over het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Dat doen we door jou te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met onze expertise en kennis. Daarnaast werken we ook aan sectorbrede transities.

Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenWVNO-NCW/MKB-NederlandHet Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven omdat ondernemers de grootste impact realiseren, richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen met overheid en politiek kunnen ze het systeem veranderen, richting een circulaire economie. Daarom biedt het Versnellingshuis ondernemers niet alleen kennis en inspiratie, maar helpen ze hen ook echt stappen te zetten en veranderingen in ketens te realiseren middels Matchmaking, Maatwerk en Moonshots.