Start inschrijving Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

Circulair ondernemen is de toekomst. In een circulaire economie wordt de waarde van producten en diensten maximaal behouden en negatieve effecten voorkomen: een afvalvrije kringloopeconomie. Heel veel ondernemers in Overijssel zijn volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Om deze Overijsselse ideeƫn en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren is er, de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. Organisaties kunnen hun circulaire innovatie aanmelden tot en met 23 december 2021 17.00 uur op www.overijsselsecirculaireinnovatietop20.nl.

Jury beoordeelt inzendingen

Circulaire innovatie gaat niet alleen over producten, maar ook over diensten, projecten en concepten. Alle organisaties die werken aan circulaire vernieuwing kunnen zich aanmelden. Een jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De jury bestaat uit Eddy van Hijum (gedeputeerde Economie provincie Overijssel), Klaas Feenstra (Directeur Coƶperatieve Rabobank), Maurice Beijk (Rentmeester 2050 bij ReintenInfra), Fleur Willemse (student aan Saxion Hogescholen) en Mireille Kinket.

Op 9 februari 2022, in de week van de Circulaire Economie, maakt de jury de Top 20 bekend. Via een livestream kan iedereen dan stemmen op zijn of haar favoriete innovatie voor de publieksprijs.

De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van VNO-NCW Midden, CIRCLES, Kiemt, Twente Board, Economic Board Regio Zwolle, Rabobank, provincie Overijssel en de Cleantech Regio de Overijsselse Circulaire Innovatie TOP 20 in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel, DORZ, Cirkelstad, Oost NL, Kennispoort Regio Zwolle, Windesheim en Saxion.