Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van jouw provincie!

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van jouw provincie. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’, en krijgt provinciale en landelijke publiciteit.

De vele circulaire projecten die door inwoners worden opgezet zijn gericht op maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen of te recyclen.

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zetten de Natuur en Milieufederaties het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlight tijdens de week van de circulaire economie.

De landelijke campagneweek week van de circulaire economie vindt plaats van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen extra veel aandacht besteden aan de winnaars.

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar het contactpersoon in jouw provincie. Beantwoord in je mail het volgende:

  • Naam initiatief
  • Naam contactpersoon
  • Noem één of twee voorbeelden van circulaire activiteiten van het initiatief
  • Wat maakte deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De ‘kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Opgeven kan nog tot en met 31 januari 2022.