Circulair ondernemen: samen optrekken en leren van ervaringen

Op 3 maart 2022 was de inspirerende, innovatieve omgeving van The Green East in Raalte het decor voor de eerste introductiemiddag van Rond Ondernemen, het programma voor circulair ondernemen dat mkb’ers in Regio Zwolle opleidt en begeleidt bij het opstellen van circulaire businessmodellen of het aanpassen van een bestaande model.

Sprekers belichtten de verschillende kanten van circulair ondernemen. Klaas Feenstra van de Rabobank liet nut en noodzaak zien van de circulaire transitie. Ondernemers Gert Hoogeboom en Simon Harmens vertelden over de circulaire praktijk bij Hoogeboom grond- weg- en waterbouw en Rudy Horsman van The Green East liet ter plekke zien hoe samenwerken en elkaar inspireren tot mooie ontwikkelingen leidt. Verder introduceerde Eric Doorenspleet van de gemeente Raalte ‘The Green Impact’, het Regio Zwolle Regio Deal-project dat innovatie in de Agro- en Foodsector aanjaagt.

Online en offline trajecten

De middag werd afgesloten met aandacht voor circulair organiseren en een opdracht uit de online MOOC-module van Saxion Hogeschool – verwerkt in het opleidingsprogramma Rond Ondernemen – en een toelichting op het overige aanbod van Rond Ondernemen: de circulaire leerlijn en het incompany traject. Ondernemers kiezen zelf welke module het beste bij zijn of haar situatie past.

De rode draad in de presentaties van alle sprekers deze middag was: circulair ondernemen is gewoon dóén. Begin met laaghangend fruit, leer van de ervaringen en ga stap voor stap verder.

Aantrekkelijk tarief

Rond Ondernemen is – net als The Green Impact – een Regio Zwolle Regio Deal-project. Dankzij een financiële bijdrage uit dit programma en een investering van de negen partners van Rond Ondernemen kunnen ondernemers uit Regio Zwolle voor een aantrekkelijk tarief inschrijven op de modules.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bekijk de website van Rond Ondernemen of neem contact op via info@rondondernemen.nl