Circulair ondernemen | Rond Ondernemen

Wil je aan de slag met circulair ondernemen of zit je midden in de transitie en kun je nog kennis of hulp gebruiken? Investeer nu in de toekomst van je bedrijf en schrijf je in voor Rond Ondernemen, het programma voor circulair ondernemen Regio Zwolle, waar theorie en praktijk samenkomen. Samen met andere ondernemers werk je aan jouw circulaire plan, maak je een duurzaam businessmodel en ontwikkel je samenwerking in de keten. Ga nu aan de slag.

Telefonisch advies over circulair ondernemen

Advies nodig bij het kiezen van een module van Rond Ondernemen die het beste bij jouw situatie past?
Iedere laatste maandag van de maand tussen 16.00 en 17.00 uur is er een spreekuur.

Leren én doen

Bij Rond Ondernemen staat jouw ondernemersvraag centraal. Je werkt in kleine groepen (minimaal 8, maximaal 15 deelnemers) aan je circulaire kennis en visie, zet opgedane ideeën om in actielijnen en gaat aan de slag met grondstofkringlopen. We helpen je met het in kaart brengen van je businesskansen en je leert hoe je daar een verdienmodel van maakt en hoe je je organisatie, afnemers en keten meekrijgt. Je leert van andere ondernemers én van een breed regionaal netwerk, dat garant staat voor hoogwaardige kennis en praktische ondersteuning.

Je bepaalt zelf hoe je opleidingstraject eruitziet door te kiezen uit het aanbod dat het beste bij jouw situatie past. Het traject sluit af met een gezamenlijk slotevent voor alle deelnemers.

Neem contact met ons op als je advies wilt over de best passende module(s).

Ons aanbod

 1. Warming-up Rond Ondernemen: visie, inspiratie, actielijnen
 2. Krachttraining: circulaire leerlijn in combinatie met online MOOC
 3. Duurtraining: incompany-traject: businesscase en ketensamenwerking
 4. Cooling-down: gezamenlijk slotevent voor alle deelnemers
In alle programma’s werken we nauw samen met Saxion en zijn online trainingen (MOOC) inbegrepen.
Dankzij de financiële bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle en een investering van de negen partners van Rond Ondernemen kunnen ondernemers uit de Regio Zwolle voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan de opleidingen. Daar staat tegenover dat wij een serieuze inzet van deelnemers verwachten en de bereidheid om ervaringen te delen, waarmee we andere ondernemers in de regio Zwolle motiveren ook mee te doen aan de circulaire transitie.

Warming-up Rond Ondernemen

Voor ondernemers die zich willen oriënteren op de circulaire economie

Je wordt, geïnspireerd door koplopers, aan het denken gezet over jouw circulaire uitdagingen, die je gaat vertalen naar je eigen bedrijf. Je trekt op met andere deelnemers, waarmee je mogelijk samen een vervolgtraject ingaat. Eén dagdeel, op een locatie bij jou in de buurt. Lees hier meer over de warming-ups.

De warming-ups kunnen we kosteloos aanbieden, mede dankzij de Regio Deal-bijdrage en medewerking van gastbedrijven en betreffende gemeenten.

Krachttraining: de circulaire leerlijn

Ben je dga’er of beslissingsbevoegde van een mkb-bedrijf in Regio Zwolle en wil je

 • je circulaire visie rijpen of verscherpen
 • jouw idee goed pitchen en ingrediënten hebben om je circulaire verhaal uit te dragen binnen én buiten je organisatie
 • je kennis vergroten op gebied van circulaire economie, wet- en regelgeving, financieringsmogelijkheden, fiscale gevolgen, SDG’s, monitoring
 • je circulaire ideeën omzetten in actielijnen
 • zien en horen hoe andere ondernemers de transitie aanpakken en samen optrekken in de route naar circulariteit

Lees hier meer informatie.

Dankzij een financiële bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle en een investering van de negen partners van Rond Ondernemen kunnen ondernemers uit Regio Zwolle voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan de trainingen.

Duurtraining: incompany-traject

Ben je een stapje verder en wil je

 • circulaire kansen in kaart brengen en een eerste project definiëren
 • een circulair verdienmodel uitwerken
 • samenwerking zoeken in de keten of met andere partners
 • grondstoffenstromen in kaart brengen en reststromen verwaarden
 • elkaar verder helpen in een vertrouwelijke setting

Lees hier meer informatie.

Dankzij een financiële bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle en een investering van de negen partners van Rond Ondernemen kunnen ondernemers uit de Regio Zwolle voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan de trainingen.

“We willen in Regio Zwolle een economie met minder verspilling en minder afval. Dus laat je inspireren door Rond Ondernemen.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde provincie Overijssel

Meer nieuws en evenementen

Over Rond Ondernemen

Rond Ondernemen is de circulaire academie voor dga’ers en eindbeslissers van mkb-bedrijven in Regio Zwolle. Negen organisaties hebben de handen ineengeslagen om ondernemers met circulaire ambities te ondersteunen bij het ontwikkelen van visie, kennis en vaardigheden, zodat ze in staat zijn om nieuwe circulaire businessmodellen op te stellen of het bestaande model aan te passen. Daarmee willen we de veerkracht van bedrijven vergroten en de transitie naar circulaire economie in Regio Zwolle helpen versnellen.

Wil je meer informatie over Rond Ondernemen? Mail dan naar info@rondondernemen.nl.