Circulair ambachtsnetwerk | WaardeRing

WaardeRing is een circulair ambachtsnetwerk van ruim 35 partners in Regio Zwolle, waaronder Kringloop Zwolle, ROVA, onderwijsinstellingen en circulaire ondernemers. WaardeRing zoekt naar hoogwaardige, circulaire toepassing van materialen die vrijkomen aan de “achterkant” van de kringloopwinkel. Voor opschaling van stromen wordt samengewerkt met de milieustraat (ROVA). Werkzaamheden, zoals sorteren en demonteren, worden uitgevoerd door de arbeidstrainingscentra van praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Voor het zoeken naar nieuwe toepassingen wordt samengewerkt met het regionale mkb en voeren studenten van mbo en hbo onderzoeks- en ontwerpopdrachten uit. Een aantal materiaalstromen is op kleine schaal al succesvol. Enkele voorbeelden zijn: het demonteren en scheiden van cd’s/dvd’s tot drie kunststof mono-stromen, hergebruik en circulair verwerken van dekbedden, refurbishment van servies en het opwerken van bedbodemlatten tot plafondafwerking.

Samenwerking

Met de samenwerking binnen WaardeRing zorgen we voor:

  • circulaire toepassing van afgedankte goederen en materialen in de regio Zwolle;
  • vakopleidingen en werk voor leerlingen van praktijk- en vso-scholen en voor jongeren die nu zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten;
  • ervaring voor mbo-/hbo-studenten met het werken en ondernemen in een circulaire economie;
  • bewustwording bij inwoners en ondernemers in de regio Zwolle.

WaardeRing 2 jaar: Het Magazine

Op 23 november 2021 bestond WaardeRing twee jaar! Tijd voor een rapportage. Dat hebben we gedaan in de vorm van een digitaal magazine, waarin we terugblikken en ook vooruitblikken, want WaardeRing gaat gewoon door, hoe dan ook.

Meer nieuws en evenementen