Stapsgewijs naar je circulaire businesscase

En weer een jaar voorbij! Voor je het weet is het 2030, het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kun je je maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken. Het mooie voor mkb’ers in Regio Zwolle is: je hoeft het niet alleen te doen. Rond Ondernemen helpt je op weg bij het ontwikkelen van je circulaire visie, kennis en vaardigheden en bij het oplossen van circulaire vraagstukken. Voor welke bouwsteen uit het programma je ook kiest, je ontmoet altijd andere ondernemers uit de regio, waarmee je kunt sparren over de stappen die je overweegt of uitdagingen die je hebt.

Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken op 27 januari tijdens de warming-up sessie in Raalte, op 1 maart in Steenwijk of check de website voor andere data en locaties. Schrijf je nu in, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Programma

Naast warming-ups biedt Rond Ondernemen vanaf 2022 twee opleidings- en begeleidingstrajecten: de circulaire leerlijn en het incompany-traject.

In de circulaire leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel. Om ook de interne organisatie, afnemers en keten mee te krijgen leert de deelnemer haar/zijn circulaire verhaal goed te pitchen. De leerlijn is een combinatie van vier fysieke bijeenkomsten en vier online modules (MOOC, Saxion) en start met studenten van Cibap, die individuele deelnemers helpen met creatieve inspiratie om tot een idee te komen. De mkb-ondernemer werkt het beste idee verder uit in de leerlijn. Meer informatie.

Het incompany-traject is voor dga’ers die de route naar een circulaire bedrijfsvoering willen versnellen en bestaat uit vier logische stappen: na een intake en een strategische sessie volgt een analyse en worden kansrijke vervolgstappen bepaald. Vervolgens maken we afspraken over maatwerkbegeleiding bij projectrealisatie, ketensamenwerking, financiering en andere onderwerpen. Iedere deelnemer volgt zijn/haar eigen traject. Interactie met andere ondernemers is gewaarborgd door deelname aan circulaire tafels en kwartaalbijeenkomsten. De ondernemer wisselt daar ervaringen uit, stelt specifieke vragen of helpt andere ondernemers met inspiratie of advies. Meer informatie.

Kosten

Door de inzet van negen partners en een bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle kun je voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan Rond Ondernemen. Door samenwerking met gemeenten en lokale bedrijvenkringen kunnen we deze warming-ups kosteloos aanbieden. Schrijf je in.

Over Rond Ondernemen

Rond Ondernemen is de circulaire academie voor dga’ers en eindbeslissers van mkb-bedrijven in Regio Zwolle. Negen organisaties hebben de handen ineengeslagen om ondernemers met circulaire ambities te ondersteunen bij het ontwikkelen van visie, kennis en vaardigheden, zodat ze in staat zijn om nieuwe circulaire businessmodellen op te stellen of het bestaande model aan te passen. Daarmee willen we de veerkracht van bedrijven vergroten en de transitie naar circulaire economie in Regio Zwolle helpen versnellen.

Wil je meer informatie over Rond Ondernemen? Mail dan naar info@rondondernemen.nl.