Inspiratiegids Recyclaat voor openbare ruimte

Voor veel producten in de openbare ruimte zijn al commerciƫle varianten van gerecycled kunststof op de markt. Partners for Innovation heeft een inspiratiegids samengesteld om bedrijven en gemeenten te stimuleren.

Gerecyclede kunststoffen

In de publieke ruimte horen duurzame en hoogwaardige producten thuis. Op weg naar een duurzame en circulaire toekomst is de keuze voor de grondstof van deze producten erg belangrijk. Gerecyclede kunststoffen bieden een duurzaam alternatief, en helpen gemeenten en provincies te bouwen aan een mooie, duurzame en klimaatadaptieve buitenruimte.

Inspiratiegids

Er zijn al veel producten van kunststof recyclaat op de markt. Deze inspiratiegids laat zien wat er allemaal al mogelijk is, en biedt je handvatten om direct duurzaam aan de slag te gaan. De inspiratiegids is opgedeeld in zes categorieƫn: producten om klimaatveranderingen op te vangen, infrastructuur, waterwerken, ondergrondse producten, straatmeubilair & groenvoorzieningen en sport & speltoepassingen

Deze inspiratiegids is een product van het re:place project van Regio Zwolle, onderdeel van de Dutch Circular Polymer Valley (DCPV). Re:place heeft als ambitie dat in Regio Zwolle geen enkel product in de publieke ruimte meer wordt gemaakt van fossiele grondstoffen, zowel boven als onder de grond.