Juridische knelpunten én oplossingen bij de aanbesteding van circulaire overheidsopdrachten

Overheidsopdrachtgevers en het bedrijfsleven ervaren verschillende juridische en praktische knelpunten bij het vormgeven van en deelnemen aan circulaire aanbestedingen.

Arnold Appelman, advocaat bij De Haan Advocaten en Notarissen en Ernst van Bergen, Rijksuniversiteit Groningen hebben in opdracht van Vereniging Circulair Friesland en MKB Regio Zwolle onderzoek gedaan naar de knelpunten bij de aanbesteding van circulaire overheidsopdrachten. In het onderzoeksrapport komende volgende thema’s aan bod:

  • Wat is circulair aanbesteden?
  • Welke ruimte biedt het aanbestedingsrecht?
  • Wat zijn de knelpunten voor overheidsopdrachtgevers en het bedrijfsleven?
  • Welke oplossingen zijn er mogelijk?

Lees hier het volledige onderzoeksrapport.

Workshop onderzoek praktische en juridische knelpunten circulair aanbesteden 9 mei 2022

Op maandag 9 mei van 15.00 tot 17.00 vindt de workshop ‘praktische en juridische knelpunten bij circulair aanbesteden’ plaats. Tijdens deze middag zal Arnold Appelman ingaan op de uitkomsten van het onderzoeksrapport circulair aanbesteden. In dit onderzoek komen de knelpunten naar voren bij aanbestedingen van circulaire overheidsopdrachten. Aanbod komt: wat is circulair aanbesteden? Gevolgd door welke ruimte biedt het aanbestedingsrecht? Welke knelpunten zijn er en welke oplossingen staan daar tegenover? Tot slot komen 14 aanbevelingen aanbod.

Het doel van deze middag is om met elkaar in gesprek te gaan over de ervaren knelpunten en kennis te delen over circulair inkopen en aanbesteden.

Opgeven kan via e.van.eerten@zwolle.nl

Wil je meer informatie over circulair aanbesteden en inkoop? Bezoek dan de werkplaats Circulair Aanbesteden & Inkoop.